Home Studiaza la Universitati din Belgia ! Te vom sprijini !

Studiaza la Universitati din Belgia ! Te vom sprijini !

by Centrofis
Universitati Belgia - Universitatea Vrije Bruxelles

Universitatea Vrije Bruxelles

Universitati Belgia

Despre Belgia

Belgia are o istorie bogata, cultura rafinata si frumuseti naturale. Dupa ce a fost  sub dominatia  germana, spaniola, austriaca, franceza si olandeza de-a lungul secolelor, in 1830 Belgia devine stat independent. Limba materna a locuitorilor sai poate fi oricare dintre cele trei limbi oficiale: franceza, olandeza sau germana. Nu este surprinzator  motivul pentru care Bruxelles, capiatala Belgiei a devenit capitala Europei. Aici se pot vizita institutii politice ca: NATO, Comisia Europeana, Consiliul Europei. Belgia este recunoscuta pentru  atitudinea  deschisa si prietenoasa fata de straini.

Invatamantul Superior din Belgia

Invatamantul superior din Belgia este organizat in functie de cele doua comunitati lingvistice ale tarii: comunitatea flamanda si comunitatea franceza. Exista si multe programe internationale predate in limba engleza.

Exista diferite tipuri de institutii de invatamant superior, incluzand universitati, colegii universitare, colegii de arta, institute de arhitectura. Programele de licenta sunt  programe profesionale care au un element vocational sau academice care ii pregatesc pe studenti pentru programele de master.

De ce sa studiezi in Belgia?

Exista multe motive pentru a studia in Belgia :

  • Universitati recunoscute international
  • Oportunitati excelente pentru un network international
  • O calitate foarte ridicata a vietii

Multe universitati belgiene au o foarte buna imagine si structura internationala, ca si o puternica pozitie in clasificarile internationale. Un numar de 6 universitati belgiene sunt incluse in top 200 de catre QS World University Rankings. Universitatea cel mai bine plasta este universitatea Catolica din Leuven Katholieke Universiteit Leuven, pe locul 77 in lume.

Taxe

Pentru studentii europeni, invatamantul superior este finantat intr-o mare masura de catre autoritatile publice.

In fiecare an, studentii trebuie sa plateasca o taxa de inscriere. Suma variaza de la o universitate la alta si de tipul programului studiat.

Aceasta suma variaza intre 800 si 1000 de euro.

Studentii din afara UE trebuie sa plateasca taxe aditionale. De asemenea, se plateste o  taxa de catre studentii non- europeni a caror parinti nu sunt rezidenti in Belgia. Sumele se ridica la 1.500 de euro pentru primul ciclu  si 2000 de euro pentru cel de al doilea si al treilea ciclu. Taxele de studii trebuie platite pana la sfarsitul lui Octombrie

Cheltuieli

Cazarea : 250-400 € pe luna

Costurile de trai : 400-500€ pe luna

Deoarece locurile de cazare sunt limitate trebuie respectat deadline-ul.

Cazare privata

Exista o larga varietate de oferte la un pret de 230 €

Locuri de munca

Studentii internationali care studiaza mai mult de 6 luni in Belgia pot lucra 20 de ore pe saptamana in timpul semestrului si nelimitat in perioada vacantei. Gasirea unui job este destul de dificila daca nu cunosti limba. Este nevoie sa te asiguri ca vei avea bani pentru minimum 4 luni, deoarece gasirea unui job poate dura.

Parteneriat cu Dream Group:

Inscrierea la urmatoarele universitati belgiene, prin Centrofis, este gratuita:

  • Vrije Universiteit Brussel

Contactează-ne la numărul de telefon 0726 125 016.  Vom veni in intampinarea cerintelor tale!

Folosim cookie pentru analiza traficului pe site. Utilizând acest site, acceptați modul în care utilizăm cookie-urile. OK, Accept Informații