Home Studiaza la Universitati din Italia ! Te vom sprijini !

Studiaza la Universitati din Italia ! Te vom sprijini !

by Centrofis

Universitati Italia- Institutul Politehnic din MilanoInstitutul Politehnic din Milano

Despre Italia

Teritoriul cunoscut sub numele de Italia astazi a fost leaganul culturilor europene. Capitala Italiei, Roma a fost timp de multe secole centrul politic al civilizatiei vestice ca si capitala Imperiului Roman. Secole mai tarziu, Italia a devenit locul de nastere al Renasterii. Italia moderna este o republica democratica si o tara dezvoltata. Italienii sunt ospitalieri si le place sa se relaxeze, sa sarbatoreasca si sa socializeze.

Despre Univesitatile din Italia

Italia a jucat un rol important in invatamantul superior european: este una din cele patru tari care s-au angajat pentru prima data in crearea ” Spatiului European al Invatamantului Superior European”  si a adoptat reforma din invatamantul superior cunoscuta sub numele de ” Procesul Bologna”, implementat acum in intreaga Europa. Sectorul universitar cuprinde 89 de universitati care sunt clasificate astfel:

  • 58  universitati de stat
  • 17 universitati private (recunoscute legal de catre stat)
  • 2 universitati straine
  • 6 institutii de invatamant  superior, specializate pe studii postuniversitare.
  • 6 universitati telematice.

Programele de licenta in limba engleza sunt predate in 16 universitati, din care numai in 8 se preda programul integral in limba engleza. Acestea au un numar fix de studenti la universitatile din  Bolzano, Milano Bocconi, si Politehnica din Torino.

Taxe

Universitatile isi stabilesc propriile taxe. Taxele medii sunt undeva intre 850 si 1.000 euro pe an. Universitatile private sunt mult mai scumpe.

Mai multe informatii despre studiile in Italia: http://www.study-in-italy.it

Burse

Toti studentii internationali beneficiaza de asistenta in ceea ce priveste bursele, imprumuturile pentru studenti, cazarea din partea biroului DSU (Diritto allo studio universitario).

Cheltuieli:

Cazarea : 500-1000€  pe luna, depinzand de locatie si tipul de cazare.

Transportul: Aproximativ 110€ pe luna

Mancarea si cheltuieli personale:400€ pe luna

Locuri de munca

Daca esti cetatean UE, poti munci in Italia fara permis de lucru.

Este foarte dificil sa gasesti un loc de munca daca nu cunosti italiana. Poti sa cauti un loc de munca part-time in ziarele locale, pe internet, agentiile de recrutare. Nu trebuie sa lucrezi mai mult de 15-20 ore pe saptamana, altfel iti vei neglija studiile.

Parteneriat cu Dream Group:

Inscrierea la urmatoarele universitati italiene, prin Centrofis, este gratuita:

  • Politecnico di Milano
  • Istituto Europeo di Design (Italy)

Contactează-ne la numărul de telefon 0726 125 016.  Vom veni in intampinarea cerintelor tale!

 

Folosim cookie pentru analiza traficului pe site. Utilizând acest site, acceptați modul în care utilizăm cookie-urile. OK, Accept Informații